1.85 sürümünde yer alan yenilikler şunlardır:

Sürümde Yer Alan Yenilikler

Sıra NoTanımAçıklama
1Tablo Kolon Adlarının ToolTip Olarak GösterilmesiTablo ve tablo liste için kolon adlarının tooltip olarak gösterilmesi sağlanmıştır.
2Veri Kaynağı Sorgu Editöründe Context Altında Listelenen Bilgilerin Değişken Listesinde Seçilebilir OlmasıVeri kaynağı sorgu editöründe Context altında listelenen bilgilerin (UserId, Name, Surname, Email vb.) CTRL+Space tuş kombinasyonuyla açılan değişken listesinde hazır halde gelmesi ve seçilebilmesi sağlanmıştır. Bu çalışma kapsamında;Veri kaynağı sorgularında formu açan kullanıcıya özel bir koşul tarif edilecekse; herhangi bir değişken tanımına ihtiyaç duymaksızın sorgu editörü bölümünden bu koşulu oluşturabilecektir.
3Bilgilendirme Aktivitesi için Kullanıcı Listesi Tipli Değişkenin DesteklenmesiKullanıcı Listesi Değişkeni içerisinde seçilen veya atanan kullanıcılara; Bilgilendirme Aktivitesi üzerinden bilgilendirme gönderilebilme seçeneği desteklenmiştir.
4Metin ve Büyük Metin Değişkenleri İçin Placeholder DesteklenmesiMetin ve Büyük Metin değişkenleri için İpucu özelliği desteklenmiştir. Bu çalışma kapsamında;Metin ve Büyük Metin değişkenlerinin Özet bölümüne İpucu alanı eklenmiştir. Girilen ipucu metni form yüklendiğinde gösterilir. Değer girildiği anda metin kaybolur.Hem form hem de tablo değişkeni içerisindeki kullanımlarda geçerlidir.
5Designer Üzerindeki Kullanıcı Listesinde Seçili Kullanıcıların Liste Başında GösterilmesiDesigner üzerindeki kullanıcı listesinde seçili kullanıcıların liste başında gösterilmesi sağlanmıştır.
6Ajm Tekrarlı Görevin Planlanan Sayıda BaşlatılmasıAjm tekrarlı görevin planlanan sayıda başlatılması sağlanmıştır.
7Portal Genelinde Gridlere Yansıtılan Kullanıcı Adı StandardizasyonuPortal genelinde gridlere kullanıcı adı soyadının yansıtılması,tooltip olarak kullanıcı adının gösterilmesi sağlanmıştır.
8Açılır Liste Değişkeninde Veri Girişinin ÖnlenebilmesiAçılır Liste değişkeninde manuel veri girişinin yapılabilmesi parametreye bağlanmıştır. Bu çalışma kapsamında;Açılır Liste değişkenine “Veri girişine izin ver” seçeneği eklenmiştir. Bu seçeneğin işaretli olmaması durumunda açılır liste değişkenine veri girişi yapılabilir ancak herhangi bir seçim yapılmadığı durumda alandan focus out olunduğu anda girilen veri temizlenmektedir.  
9Portal Ana Sayfa Üzerimdeki İşler Alanından Akış İptali YapılabilmesiPortal anasayfadaki üzerimdeki işler grid ve widgetı üzerinden akış iptali yapılabilmesi sağlanmıştır.
10Üzerimdeki İşler Listesinden Aksiyon Alınmak İstendiğinde Akış Validasyonuna TakılmasıFormda buton validasyonu olduğunda form içinde ve üzerimdeki işler butonları üzerinden validasyonların çalışma şekli senkron hale getirilmiştir.
11Netsis Uygulamasının Ürün Apilerine Erişim İzni DesteğiLogo Flow ile tasarlanan akışların; Netsis 9.0.53 versiyonuyla uygulama içerisinden görüntülenebilmesi ve iş başlatılabilmesi sağlanmıştır.   Entegrasyonu sağlayabilmek adına;Logo Flow uygulamasında verilmesi gereken izin için tıklayınız.
12Gantt Değişkeni Verilerinin Veritabanına AktarılmasıGantt değişkeni verilerinin, kodlama gereksinimi olmadan; Tablodan Veritabanına Ata aktivitesiyle hedef olarak belirlenen SQL tablosuna aktarılması sağlanmıştır.
13Flow Uygulaması Open Relay Mail Seçili iken Kullanıcı Adı Şifre Gönderimi Mail Server E-postaları EngellenmekteFlow uygulaması open relay mail seçili iken kullanıcı adı şifre gönderiminin mail server e-postaları engellenmesi önlenmiştir.

Sürümde Yer Alan İyileştirmeler

Sıra NoTanımAçıklama
1Form Aktivitesinden Çıkan Aksiyon Butonlarının Görünürlüğünün DeğiştirilmesiForm aktivitesine gelmeden önce de ilgili formdaki buton görünümlerinin düzenlenebilmesi sağlanmıştır. Bu çalışma kapsamında;Form içerisinde aksiyon alma ve Üzerimdeki İşler listelerinde hızlı aksiyon alma işlemlerinde buton görünümlerinin yönetilebilmesi sağlanmıştır.Eklenen metot ve örnek kullanımına erişmek için tıklayınız.
2GetFilteredContentRowsId Methodu Filtreleme İşlemindeki Büyük Küçük Harf Duyarlılığı DüzenlemeGetFilteredContentRowsId methodu filtreleme işlemindeki büyük küçük harf duyarlılığı düzenlenmiştir.
3GetFiltered Methodunun Açılır Liste ve Açılır Pencere Filtre Sonuçları İçin Çalışmasının SağlanmasıGetFiltered methodunun açılır liste ve açılır pencere filtre sonuçları için çalışması sağlanmıştır.
4Formda Grafik Bileşen Kullanıldığında Form Çıktısının Rapor Olarak AlınabilmesiFormda grafik bileşen kullanıldığında grafikler dahil edilmeden rapor alınabilmesi sağlanmıştır.
5Resim Değişkeni Form Üzerinde Gerçek Boyutlarında GörüntülenmektedirResim değişkeninin varsayılan olarak standart boyutlarda görüntülenmesi sağlanmıştır.
6Servis Aktiviteleri Roslyn Alanlar İçin Bul ve Değiştir DüzenlemesiServis aktiviteleri roslyn alanlar için bul ve değiştir düzenlemesi yapılmıştır.
7Sabit Metin Değişkeninin Değişkenler Listesinde Görüntülenmesinin SağlanmasıSabit metin değişkeninin değişkenler listesinde görüntülenmesi sağlanmıştır.
8Tabloda Açılır Pencerede Çoklu Seçim ile Seçilen Değerlerinin Tümünün Veritabanına AktarılmasıTabloda açılır pencerede çoklu seçim ile seçilen değerlerinin tümünün veritabanına aktarılması sağlanmıştır.
9Form Menü Tanımı Yapıldıktan Sonra Anasayfa Kısayollarına UlaşılmasıForm menü  tanımı yapıldıktan sonra anasayfa kısayollarına ulaşılması sağlanmıştır.
10Tabloda Veri Girişi Yaparken Kolon İsminin Güncellemesinin ve İşleme Kalınan Yerden Devam Edilmesinin SağlanmasıTabloda veri girişi yaparken kolon isminin güncellemesinin ve işleme kalınan yerden devam edilmesi sağlanmıştır.
11Akış Yayınlandığında Geliştirme Modunda Başlatılan İşin GüncellenmesiAkış yayınlandığında geliştirme modunda başlatılan işlerin iptal edilmesi sağlanmıştır.
12Ard Arda Ekle İşleminde Tablodaki Açılır Pencerenin Pop-Up Olarak AçılmamasıArd arda ekle işleminde tablodaki açılır pencerenin pop-up alarak açılabilmesi sağlanmıştır.
13Veri Giriş Tipi Açılır Pencere Olan Tabloda ActiveRowID AlınmasıVeri giriş tipi açılır pencere olan tabloda activeRowID alınması sağlanmıştır.
14Açılır Pencere Tipli Tablodaki HTML Kolon Verilerinin Kaydedilmesinin SağlanmasıAçılır pencere tipli tablodaki HTML kolon verilerinin kaydedilmesi sağlanmıştır. Ek olarak; görünümde oluşan boşlukları yönetmek için resizable özelliği desteklenmiştir.
15Html Editör | Html Olarak Göster ve Varsayılan Formül Kullanıldığında Html’in GörüntülenmesiHtml editör için html alarak göster ve varsayılan formül kullanıldığında html’in görüntülenmesi sağlanmıştır.
16Akış Butonlarında Parantez İşareti Kullanıldığında Formun İlerletilebilmesinin SağlanmasıAkış butonlarında parantez işareti kullanıldığında formun ilerletilebilmesi sağlanmıştır.
17NULL Satır İçeren Tabloların Veri Kaynağı Olarak EklenmesiNULL satır içeren tabloların veri kaynağı olarak eklenmesi sağlanmıştır.
18Formda dialog değişkeni varken dialog dışındaki ana formda tablo değişkeni için Excel’den Yapıştır işleminin yapılmasının sağlanmasıFormda dialog değişkeni varken dialog dışındaki ana formda tablo değişkeni için Excel’den Yapıştır işleminin yapılması sağlanmıştır.