Sürümde Yer Alan Yenilikler

Sıra NoTanımAçıklama
1Akış Tasarımında Buton Boyutlarının Manuel AyarlanabilmesiAkış tasarımında buton boyutlarının manuel ayarlanabilmesi sağlanmıştır. Bu çalışma kapsamında;Buton değişkeninin Özet bölümüne Buton Genişliği(px) alanı eklenmiştir.  Buton değişkeni ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
2Değişken Focus Fonksiyonunun ÇalışmasıDeğişken focus özelliği metin, açılır liste, açılır pencere, otomatik tamamlama, büyük metin, sayısal, buton değişkenleri için sağlanmıştır. Bu çalışma kapsamında;FocuslanılacakDegiskenAdi.Focus(); metodu ile herhangi bir değişkenin kodlama bölümünden istenilen bir değişkene(metin, açılır liste, açılır pencere, otomatik tamamlama, büyük metin, sayısal, buton) odaklanması sağlanmıştır.
3Rolsyn Üzerinden Mail Gönderilmesinin SağlanmasıRolsyn üzerinden mail gönderilmesi sağlanmıştır. Bu çalışma kapsamında;LFlowUtils içerisinde  SendEMail metodu oluşturulmuştur. Mail gönderimi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
4Formül Sihirbazı (rosyln) Üzerinden Custom Rest Çağrılarının YapılmasıFormül Sihirbazı (rosyln) üzerinden Custom Rest çağrılarının yapılması sağlanmıştır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
5JsonData Üzerinden Kolaylıkla Programlayarak JSON Oluşturulması İçin Gerekli methodların OluşturulmasıJsonData üzerinden kolaylıkla programlayarak json oluşturulması için gerekli methodlar oluşturulmuştur. Formül Sihirbazı (rosyln) üzerinden Json oluşturma örneği için tıklayınız.
6Formül Sihirbazı(rosyln) üzerinden Tiger Rest Çağrılarının YapılmasıFormül Sihirbazı(rosyln) üzerinden Tiger Rest çağrılarının yapılması sağlanmıştır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
7Formül Sihirbazı(rosyln) Üzerinden Netsis Rest Çağrılarının YapılmasıFormül Sihirbazı(rosyln) üzerinden Netsis Rest çağrılarının yapılması sağlanmıştır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
8Gelişmiş E-posta Aktivitesi İçeren Akış Şablon Yönetiminden Paketlendiğinde Aktiviteye Eşleştirmesi YapılmasıGelişmiş e-posta aktivitesi içeren akış şablon yönetiminden paketlendiğinde aktivite ile eşleştirme yapılabilmesi sağlanmıştır.
9Veri Kaynaklarında Bul ve Değiştir İşleminin DesteklenmesiVeri kaynakların için bul ve değiştir işlemi desteklenmiştir.
10Kod Katalog Yapısının OluşturulmasıTasarım aracında kod kataloğu yapısının oluşturulması sağlanmıştır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
11Metot Arama Filtresinin DetaylandırılmasıKolay Mod ekranında metot arama filtresi detaylandırılmıştır. Bu çalışma kapsamında;Kolay Mod ekranındaki arama filtresinin metot açıklamasına göre de sonuçları listelemesi sağlandı.
Metotlar klasörü altında değişkenle ilişkili metotların listelenmesi sağlandı. Kolay Mod ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
12Formül Sihirbazı(rosyln) Üzerinden Erişilebilen Metotların Dokümanının OluşturulmasıFormül Sihirbazı(rosyln) üzerinden erişilebilen metotların dokümanı oluşturulmuştur. Bu çalışma kapsamında;Dokümante edilen metotların içeriğine; logoflowportaladresi/v1_0/NAF.LFlow.Web/script-docs/Roslyn/adresi üzerinden erişilebilir.
13Yayınlanmış Form Modül Olarak Eklendiğinde (Yayınla Modu) İbaresinin KaldırılmasıYayınlanmış form modül olarak eklendiğinde (Yayınla Modu) ibaresinin kaldırılması sağlanmıştır.
14Dosya ve Yorum Validasyonları için Api Ucu AçılmasıDosya ve yorum validasyonları için api ucuna ilgili parametrenin eklenmesi sağlanmıştır. Bu çalışma kapsamında;/api/workflow/validate/{instanceid}/{currentbookmark} api ucuna incluefileandcomment parametresi eklenmiştir. Logo Flow Rest Api dokümantasyonu için tıklayınız.

Sürümde Yer Alan İyileştirmeler

Sıra NoTanımAçıklama
1İş Gridleri Detay Ekranı Grid Ayarları Kaydedildiğinde Form Aktivitelerindeki “i” İkonu Kaybolmaktadırİş detay ekranındaki grid ayarlarını kaydetme özelliği kaldırılmıştır.
2Tablo Liste Değişkeni Sayfa Butonları İşleyiş DüzenlemesiTablo liste değişkeni üzerindeki son sayfaya erişim butonu kaldırılmıştır.
3Tabloda Filtreleme Yapıldığında Ekle Butonunun ÇalışmasıTabloda filtreleme yapıldıktan sonra ekle butonuna basıldığında filtrenin temizlenmesi ve yeni satır eklenmesi sağlanmıştır.
4Bağımsız Form Üzerinde Servis Aktiviteleri Çalıştırıldığında Formun Yenilenmesinin SağlanmasıBağımsız form üzerinde servis aktiviteleri çalıştırıldığında formun yenilenmesi sağlanmıştır.
5Tabloda Boş Bırakılan Açılır Pencere Kolonu Filtre Sorununa Sebep OlmaktadırTabloda boş bırakılan açılır pencere kolonu filtre sorununa sebep olmaması sağlanmıştır.
6Açılır Pencere İkinci Tıklamada Açılma Durumu İyileştirmesiTablodaki açılır pencerenin tek tıklamada açılması sağlanmıştır.
7Tablodan Veri Tabanına Aktar Aktivitesinde Gantt Değişkeniyle Eşleştirilen Alanlarda Formülün KullanılabilmesiTablodan veri tabanına aktar aktivitesinde gantt değişkeniyle eşleştirilen alanlarda formülün kullanılabilmesi sağlanmıştır.
8Veri Giriş Tipi Açılır Pencere Olan Tablodaki Açılır Liste İçeriğinin Stabil Olarak GörüntülenmesiVeri giriş tipi açılır pencere olan tablodaki açılır liste içeriğinin stabil olarak görüntülenmesi sağlanmıştır.
9Tablo İçinde Tablo Değişkenine İlk Tıklandığında AçılmasıTablo içinde tablo değişkenine ilk tıklandığında açılması sağlanmıştır.